top of page

Algemene voorwaarden
WLTverhuur B.V.

CONTACT GEGEVENS WLT VERHUUR
Adres: Rijnkade 4, 2441 EB Bodegraven
Email: info@wltverhuur.nl
Website: wltverhuur.nl 
Telefoon: 0172 204 017
Kvk: 72601337

 

ARTIKEL 1       TOEPASSELIJKHEID

1.1   Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

aanbiedingen, bestellingen, opdrachten en overeenkomsten tussen WLTverhuur B.V., hierna te noemen "De Vennootschap" en onze opdrachtgevers, hierna te noemen “Opdrachtgever”.

1.2   Indien een bepaling uit deze voorwaarden nietig of niet

afdwingbaar blijkt, blijven de overige bepalingen van kracht. Partijen zullen in dat geval een vervangende bepaling overeenkomen die zoveel mogelijk aansluit bij de oorspronkelijke bedoeling.

1.3  Afwijkingen van deze voorwaarden zijn alleen geldig indien

schriftelijk overeengekomen door bevoegde vertegenwoordigers van beide partijen.

 

ARTIKEL 2       AANBIEDINGEN, OVEREENKOMST EN LEVERING 

2.1 AANBIEDINGEN

2.1.1       Alle offertes, prijsopgaven en brochures van De

Vennootschap zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

2.1.2       Tenzij anders overeengekomen, zijn prijzen exclusief

transport, montage, invoerrechten en belastingen.

2.1.3       De Vennootschap behoudt zich het recht voor om prijzen te

wijzigen op basis van externe factoren, zoals overheidsmaatregelen, wisselkoersen en stijgende kosten van grondstoffen of transport.

2.2 OVEREENKOMST

2.2.1       Een overeenkomst komt tot stand na schriftelijke bevestiging

door De Vennootschap of na aanvang van de uitvoering van de opdracht.

2.2.2       Betaling geschiedt conform de in de offerte of factuur

vermelde betalingsvoorwaarden. Bij niet-tijdige betaling is de Opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling in verzuim en is wettelijke handelsrente verschuldigd.

2.3 LEVERING

2.3.1       Levering geschiedt conform de overeengekomen

leveringsvoorwaarden.

2.3.2       Vanaf het moment van levering gaat het risico van verlies of

beschadiging over op de Opdrachtgever.

2.3.3       Opgegeven levertijden zijn indicatief en gelden niet als

fatale termijn.

 

ARTIKEL 3       GEBRUIK, OPBOUW EN TERREINVOORWAARDEN

3.1   Indien De Vennootschap verantwoordelijk is voor opbouw,

dient de Opdrachtgever zorg te dragen voor een geschikte, toegankelijke en veilige locatie.

3.2   De Vennootschap is niet aansprakelijk voor schade door onjuiste

of onvolledige informatie van de Opdrachtgever over de locatie, zoals aanwezigheid van ondergrondse leidingen of vergunningen.

3.3   Aanwezigheid op het terrein: De Opdrachtgever moet tijdens de

opbouw ter plaatse zijn om de juiste plaats van de opbouw aan te wijzen of om de grond af te tekenen en is volledig en uitsluitend aansprakelijk voor eventuele vergissingen. Tijdens opbouw en afbraak dient het terrein volledig vrij te zijn van obstakels. Eventuele wachttijd of extra werkzaamheden komen voor rekening van de Opdrachtgever.

3.4   Het terrein dient langs de weg goed berijd- en bereikbaar te zijn

voor zwaar verkeer in alle weersomstandigheden. Eventuele spoorvorming en het terug in orde maken van de terreinen komen voor rekening en risico van de Opdrachtgever. De Opdrachtgever vrijwaart De Vennootschap voor eventuele terreinschade. In een straal van 10 meter rondom de plaats van de opbouw mogen geen auto’s geparkeerd staan en mogen zich geen obstakels bevinden. De kosten voor het verwijderen van obstakels (bomen, omheiningen etc.) komen voor rekening en risico van de Opdrachtgever. Tijdens de opbouw is toegang tot het bouwterrein verboden voor alle onbevoegden.

3.5   De Opdrachtgever voorziet het terrein met voldoende ruimte

voor opslag van de, eventueel door De Vennootschap voor plaatsing, benodigde materialen met toegang voor een heftruck alsmede staat deze in voor de bewaking van het terrein.

3.6   Overheidsvoorschriften/Vergunningen: De Opdrachtgever dient

zich in orde te stellen met de stedenbouwkundige voorschriften en zorg te dragen dat de nodige formaliteiten zijn nagekomen. De Opdrachtgever dient tevens voor eigen rekening en risico zorg te dragen dat hij in het bezit is van alle voor de door De Vennootschap te verrichten werkzaamheden vereiste vergunning(en). De Opdrachtgever vrijwaart De Vennootschap voor eventuele aanspraken terzake.

 

ARTIKEL 4       AANSPRAKELIJKHEID

4.1   De Vennootschap is niet aansprakelijk voor indirecte schade,

gevolgschade of gederfde winst.

4.2   De aansprakelijkheid van De Vennootschap is beperkt tot het

factuurbedrag van de betreffende opdracht, tenzij er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid.

4.3   De Opdrachtgever vrijwaart De Vennootschap voor aanspraken

van derden in verband met het gebruik van de gehuurde of gekochte goederen.

4.4   De Vennootschap is niet aansprakelijk voor vertraging of

tekortkomingen veroorzaakt door overmacht, waaronder maar niet beperkt tot stakingen, natuurrampen, oorlogen, pandemieën, overheidsmaatregelen en transportproblemen.

4.5   In geval van overmacht heeft De Vennootschap het recht om de

overeenkomst op te schorten of te ontbinden zonder schadevergoeding.

4.6   De Vennootschap zal nimmer aansprakelijk zijn voor

gevolgschade (daaronder mede begrepen: winstderving of gemiste vervolgopdrachten) of welke andere schade dan ook ten gevolge van een gebrekkige levering. De totale aansprakelijkheid van De Vennootschap zal beperkt zijn tot de netto hoofdsom welke De Vennootschap voor die opdracht in rekening heeft gebracht dan wel tot het bedrag dat door de door De Vennootschap afgesloten aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt.

4.7   De Vennootschap is niet aansprakelijk voor direct of indirecte

schade als gevolg van verkeerd gebruik van het product en/of het onjuiste installatie van het product.

4.8   In alle gevallen geldt dat wind- en waterdichtheid van alle semi-

permanente oplossingen die door De Vennootschap worden geleverd niet vergeleken kunnen worden met die van permanente bouw.

4.9   Voor zover De Vennootschap bij haar activiteiten afhankelijk is

van de medewerking, diensten en/of leveranties van derden of van de Opdrachtgever, kan De Vennootschap niet aansprakelijk worden gesteld voor schade voortkomend uit deze relaties, of het verbreken ervan, ongeacht of deze schade ontstaat of zichtbaar wordt gedurende de relatie met De Vennootschap.

4.10 Alle goederen die verkocht of verhuurd worden door De

Vennootschap zijn niet berekend op sneeuwlast, temperatuur beneden 0 graden Celcius en windsnelheden boven de windkracht 8, tenzij dit uitdrukkelijk en schriftelijk anders is aangegeven. Enige aansprakelijkheid uit hoofde van sneeuwlast, windsnelheden boven de 8 en gebruik van de tent beneden 0 graden Celcius is uitdrukkelijk uitgesloten.

4.11 Werkzaamheden aan gebouwen en bouwwerken dient de

Opdrachtgever te alle tijde zelf uit te voeren. De Vennootschap mag er vanuit gaan dat het gebouw en/of bouwwerk voldoende gecontroleerd is door Opdrachtgever.

4.12 De Vennootschap zal ontslagen zijn van haar verplichtingen en

garanties onder de overeenkomst met de Opdrachtgever, indien De Vennootschap met betrekking tot daaraan gerelateerde goederen onder een toeleverancierscontract (afgesloten gelijktijdig of voordat zij met Opdrachtgever de overeenkomst aanging) niet, niet tijdig, niet volledig of onder andere condities wordt bevoorraad zonder dat dit aan De Vennootschap is te wijten daarvan kennis heeft gegeven aan de Opdrachtgever binnen een redelijke tijdsperiode.

4.13 Indien het niet nakomen door de toeleverancier van De

Vennootschap niet van tijdelijke aard is, is De Vennootschap gerechtigd om de overeenkomst te ontbinden zonder verdere aansprakelijkheid jegens de Opdrachtgever. Indien het niet nakomen door de toeleverancier van De Vennootschap van tijdelijke aard is, is De Vennootschap gerechtigd haar verplichtingen onder de overeenkomst op te schorten of te ontbinden.

 

ARTIKEL 5       BETALINGSVOORWAARDEN

5.1   Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, dient de betaling

van de geleverde goederen en/of diensten te geschieden voor de vervaldatum op de factuur onder vermelding van het factuurnummer en te voldoen op het bankrekeningnummer aangegeven op de factuur.

5.2   Betaling dient te geschieden in Euro’s of met een andere vrij

inwisselbare valuta tegen de wisselkoers die geldt op de datum waarop betaling wordt ontvangen, indien betaling in andere valuta wordt overeengekomen.

5.3   Indien het factuurbedrag ten bedrage van opeisbaarheid niet

volledig is betaald, zal Opdrachtgever in verzuim zijn door enkele verloop van de termijn zonder dat een ingebrekestelling is vereist.

5.4   De Vennootschap behoudt zich het recht voor te eniger tijd (ook

voor levering) om van Opdrachtgever vooruitbetaling of zekerheidsstelling voor de huur/koopprijs te vragen door middel van een bankgarantie, een onherroepelijke letter of credit of enig gelijkend document, cessie van vorderingen of anderszins. Indien de Opdrachtgever niet op eerste verzoek een dergelijke zekerheid verschaft, dan wordt de Opdrachtgever geacht in verzuim te zijn, zowel met betrekking tot de betaling van de huur/koopprijs als met betrekking tot de aanvaarding van de goederen en De Vennootschap zal dan gerechtigd zijn om (gedeeltelijk) de overeenkomst te ontbinden of op te schorten zonder gerechtelijke tussenkomst onverminderd haar recht om volledige schadevergoeding te vorderen.

5.5   Betaling, rente en incassokosten van de door De Vennootschap

gefactureerde bedragen dient zonder enige aftrek of verrekening te geschieden, binnen de vervaldatum op de factuur. Indien deze niet vermeld staat uiterlijk 30 dagen na de factuurdatum. Bij gebreke van betaling binnen voornoemde termijn is de Opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Alsdan wordt aanspraak gemaakt op de wettelijke handelsrente vermeerderd met 2 percentagepunten rente per maand (of wettelijke rente), vanaf de vervaldag tot de algehele voldoening.

5.6   Indien nodig worden buitengerechtelijke incassokosten in

rekening gebracht volgens “het Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten”, zoals genoemd in lid 4 van artikel 6:96 BW.

5.6.1       Bepalend bij artikel 5.6 is dat de zaak betrekking

heeft op een uit overeenkomst voortvloeiende verbintenis tot betaling van een geldsom, dan wel dat sprake is van vergoeding van schade die voortvloeit uit een vaststellingsovereenkomst of dat het een verbintenis tot betaling van een geldsom betreft die is omgezet in een verbintenis tot vervangende schadevergoeding in de zin van artikel 6:87 BW.

5.6.2       Indien de Opdrachtgever een rechtspersoon is, of een

natuurlijk persoon die handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf dan is de Opdrachtgever tevens BTW verschuldigd bovenop de buitengerechtelijke incassokosten.

 

ARTIKEL 6       EIGENDOMSVOORBEHOUD

6.1   Verkochte goederen blijven eigendom van De Vennootschap

totdat de volledige betaling is ontvangen.

6.2   Bij verkoop mag de Opdrachtgever de goederen niet

vervreemden, verpanden of anderszins bezwaren voordat het eigendom is overgegaan.

6.3   Verhuurde goederen blijven, ten alle tijden, eigendom van De

Vennootschap, ook tijdens de verhuurperiode.

 

ARTIKEL 7       EXONERATIEBEDING - SUPERVISIE BIJ OPBOUW

7.1   Indien De Vennootschap instaat voor de supervisie van de op

en/of afbouw en die op en/of afbouw geschiedt door de Opdrachtgever, of de door hem ingeschakelde werknemers, zal De Vennootschap geen enkele aansprakelijkheid dragen voor de uitgevoerde werkzaamheden, noch voor enige schade voortvloeiend uit deze werkzaamheden.

7.2   De door Opdrachtgever ingeschakeld werknemers c.q.

ondergeschikten werken in alle gevallen uitsluitend in opdracht en onder toezicht en verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever.

7.3   Het is de Opdrachtgever niet toegestaan werkinstructies te geven

aan werknemers c.q. ondergeschikten van De Vennootschap. Indien de Opdrachtgever – in strijd met dit verbod – alsnog overgaat tot het geven van opdrachten aan werknemers c.q. ondergeschikten van De Vennootschap is die nimmer aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit de uitvoering van deze opdrachten door haar werknemers c.q. ondergeschikten.

 

ARTIKEL 8       GEBREKEN EN RECLAMEREN

8.1  De Opdrachtgever dient bij de oplevering aanwezig te zijn en de

geleverde goederen te controleren. Ieder persoon die tekent in naam, en voor rekening van de Opdrachtgever, wordt geacht daartoe rechtsgeldig gemachtigd te zijn. Indien de Opdrachtgever niet aanwezig is bij de oplevering, wordt hij geacht de oplevering zoals opgesteld door De Vennootschap te aanvaarden.

8.2   Reclameren met betrekking tot de staat van de afgeleverde

goederen of door De Vennootschap verrichtte diensten dienen binnen bekwame tijd, doch uiterlijk binnen 24 uur na aflevering en/of opbouw, schriftelijk te worden gedaan. Deze termijn vangt aan op het moment van feitelijke levering van de goederen c.q. het moment van het verrichten van de dienst.

8.3   In het geval De Vennootschap (gedeeltelijk) een reclamering

accepteert, zal De Vennootschap de overeenkomst kunnen ontbinden (zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder verdere schadevergoeding) of de goederen vervangen (zonder verdere kosten) of een redelijke vermindering op de koopprijs geven, waarbij de Opdrachtgever de goederen behoudt.

8.4   Verborgen gebreken dienen na ontdekking onverwijld en

schriftelijk met foto en/of videobewijs aan De Vennootschap gemeld te worden.

8.5   Reclamaties dienen duidelijk en gedetailleerd omschreven te

worden en schorten in geen geval de betalingsverplichting van de Opdrachtgever op.

 

ARTIKEL 9      GARANTIES

9.    De Vennootschap verstrekt geen enkele garantie ten aanzien (van

de levensduur) van de goederen anders dan de garantie die de toeleverancier van De Vennootschap ten aanzien van de (levensduur) van de goederen heeft verstrekt.

 

ARTIKEL 10    ONTBINDING

10.1 Indien Opdrachtgever enige verplichting uit hoofde van de

overeenkomst niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt, als mede in geval van faillissement, surseance van betaling of stillegging dan wel liquidatie van de onderneming, is de Opdrachtgever van rechtswege in verzuim.

10.2 Bij verzuim heeft De Vennootschap het recht de overeenkomst

zonder rechterlijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk te beëindigen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de Opdrachtgever en/of haar verplichtingen geheel of gedeeltelijk op te schorten (zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn), onverminderd het recht van De Vennootschap op vergoeding van de schade die het gevolg is van de niet, niet tijdige of niet behoorlijke nakoming. Alsdan worden alle vorderingen van De Vennootschap op Opdrachtgever terstond opeisbaar.

 

ARTIKEL 11    GESCHILLEN

11.1 Op deze algemene voorwaarden en de overeenkomsten tussen

partijen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

11.2 Alle geschillen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan een

daartoe bevoegde rechter van de Rechtbank. De Vennootschap zal niet verplicht kunnen worden om enige zekerheid vooraf te stellen voor kosten en uitgaven aan de zijde van de Opdrachtgever, indien De Vennootschap een procedure bij enig gerecht aanhangig maakt.

bottom of page